Expositie “Ode aan de Vrouw”

Expositie “Ode aan de Vrouw”

Excellent Art op 08 december 2014

Dinsdag 2 december 2014 is de start van de expositie “Ode aan de Vrouw” bij Louwman Exclusive in Utrecht. De fascinatie voor de schoonheid van de vrouw staat centraal bij de tentoongestelde kunstwerken van de beroemde kunstenaars Kees van Dongen, Jean-Gabriel Domergue en Tos Kostermans.

In de afgelopen honderd jaar toonden deze drie kunstenaars meerdere malen de schoonheid van de vrouw in al haar facetten in hun schilderijen. Kees van Dongen (1877-1968) is wereldberoemd door zijn verleidelijke vrouwenportretten en zijn flamboyante levensstijl. Vele van zijn vrouwen dragen spraakmakende creaties van beroemde modeontwerpers en oefenen daarbij een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Aan de kunstwerken van Kees van Dongen zijn wereldwijd tientallen solotentoonstellingen gewijd. Het vooruitstrevende werk van Jean-Gabriel Domergue (1889-1962) bevindt zich op de scheidslijn van erotiek en kunst. Hij was (naar eigen zeggen) de uitvinder van de Pin-Up. De mooiste en elegantste vrouwen zoals Gina Lollobridgida en Brigitte Bardot hebben voor hem geposeerd. Tos Kostermans (1958) wil met zijn schilderijen dicht bij het geheim van iedere vrouw komen om zo haar schoonheid en elegantie vast te leggen. Kostermans geeft de huidige moderne en sterke vrouw weer in een sfeer van haute couture op een realistische en tijdloze manier.

De fraaie kunstcollectie is dagelijks te zien in de meest bijzondere showroom van Nederland. De exclusieve automerken Maserati, Lexus, Bentley en Lamborghini en de unieke architectuur geven de kunstwerken een extra dimensie. “Ode aan de Vrouw” is het bezoeken dan ook absoluut waard. De toegang is gratis. Louwman Exclusive Cars B.V. is gevestigd aan de Proostwetering 53 in Utrecht, direct aan de A2, afrit 6. De tentoonstelling is geopend van maandag tot en met zaterdag, waarbij de openingstijden van 8.30 tot 18.00 uur zijn en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Icon
 • Icon

Terug naar overzicht
 • uniek

  Onze collectie kunt u bezichtigen in een zeer bijzondere en unieke setting.  

 • exclusief

  Excellent Art biedt u exclusief hoogwaardige kunst vanaf de 20ste eeuw tot hedendaagse moderne kunst aan.

 • levering

  Onze collectie is altijd op voorraad, 7 dagen per week leverbaar en geen leveringskosten binnen Nederland.

 • garantie

  Bij Excellent Art bent u gegarandeerd van de beste keus en het mooiste aanbod voor de juiste prijs.