Overzicht Jorn van Hoorn

item 156 van 228 Vorige

 

Audrey Hepburn Black and white

Kunstenaar: Jorn van Hoorn
Titel: Audrey Hepburn black and white
Techniek: origineel op klassiek behangpapier
Afmetingen circa: 60 x 60 cm
Gesigneerd.
Opgespannen
Huur beschikbaar: Nee
€ 750,00
 • Zet op verlanglijst
 • Icon
 • Icon

Details

 • Breedte 60 cm
 • Hoogte 60 cm
 

Jorn van Hoorn

Jorn van Hoorn

Carpe Diem is niet langer meer een woord, het is vertaald naar doek, het is aan te raken, het leeft en beweegt. Je kunt er vóór staan, naar kijken er even naar lachen. De kunstenaar Jorn van Hoorn heeft een even vreemde als explosieve ontwikkeling doorgemaakt.


Deze jonge, talentvolle kunstenaar begint in 2002 met schilderen. Geïnspireerd door zijn grote voorbeelden Herman Brood, Botero, Corneille, Picasso en de Zuid-Amerikaanse culturen, start van Hoorn met zijn ontdekkingstocht naar het vertalen van het Carpe Diem-gevoel op het witte doek. Zijn eigen stijl wordt zijn levensstijl.


Rond februari 2004 zit hij, in wat hij zelf noemt, de ‘riposo’ periode. Hij leert nu ook zijn leermeester Clemens Briels kennen, waarvoor hij 3 jaar werkt. In combinatie met Yoga en innerlijke rust creëert hij zijn typerende stijl en daarnaast een opmerkelijk aantal schetsen (3000). Na de Riposo periode breekt de ruwere Amsterdamse periode aan.


Van Hoorn betrekt een atelier in Amsterdam, waar hij Peter Klashorst leert kennen. Samen met Galerie Donkersloot richten zij de kunstenaarspartij ‘Huisje, Boompje, Beestje’ op, die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Zijn eigentijdse kijk op kunst en de vernieuwende technieken (enkel met plamuurmessen) doen hem opvallen in het Amsterdamse kunstcircuit.


De kunstenaar wordt gevraagd om verschillende toonaangevende restaurants en clubs in Amsterdam mede te restylen zoals Palladium en het Leidseplein. Daarnaast zijn er exposities in diverse galeries.

bekijk collectie
 
 • uniek

  Onze collectie kunt u bezichtigen in een zeer bijzondere en unieke setting.  

 • exclusief

  Excellent Art biedt u exclusief hoogwaardige kunst vanaf de 20ste eeuw tot hedendaagse moderne kunst aan.

 • levering

  Onze collectie is altijd op voorraad, 7 dagen per week leverbaar en geen leveringskosten binnen Nederland.

 • garantie

  Bij Excellent Art bent u gegarandeerd van de beste keus en het mooiste aanbod voor de juiste prijs.